Vignoble Paul Barre

Château La Grave 2019

”Paul Barre” är omtalad i Bordeaux, och runt om i vinvärlden. Varför, undrar ni säkert? Han anses av många att vara den som skapat biodynamiken i regionen under början av 1990-talet. Vingården ligger i Fronsac och Canon-Fronsac, längs med floden Dordogne, och precis bredvid den välkända regionen Pomerol. Paul Barres son, Gabriel, och hans fru, Edith, har idag tagit över gården. Filosofin är den samma, men stilen är modern med stort fokus på frukten och en känslofull vinodling.

Vinerna är väldigt fruktiga med god lagringspotential!

🍇  66% Merlot för balans, 30% Cabernet Franc för finess, 4% Malbec

⏳  Inhemsk jäst, vatting i 6 månader, lagring i 12 månader i stora glasfiberkar

🍷  Château La Grave, ett biodynamiskt vin som kombinerar friskhet och komplexitet. Smaken är saftig och girig, med den demonstrativa karaktären av Merlot på gommen. Finessen och friskheten är också närvarande och ackompanjerar gärna en intensiv fruktighet upp till en vacker finish.

🍽   Ett Bordeauxvin som utan att tveka kallar på ett fint grillat rött kött – ankbröst och revbensbiffar.

Lagring: upp till 2029

Alkohol : 14%

Förpackningsvolym: 75 cl

Produktion: 11 000 flaskor

Benämning: AOC Fronsac