Vår historia

Vår drivkraft är att dela vår passion för viner, och främst franska viner, som för oss är mycket mer än en dryck, det är en historiaen kultur och en doftoch smakresa som vi vill dela med dig. Vin är helt enkelt en del av vår “Art de vivre” som vi säger I Frankrike. Med en fot i Frankrike och en fot i Sverige kan vi vara nära både våra producenter och dig som kommer avnjuta dessa fina drycker

Vare sig du har en restaurang och är intresserad av att förnya vinlistan eller om du bara är en vinintresserad människa med smak för det goda I livet  lovar vi att enbart erbjuda dig viner som håller högsta klasssom vi själva väljer ut och som framställs av kvinnor och män som har stor respekt för deras “terroir”. 

 

Jean-Baptiste Alloggia
School of Wines, Paris

jb.alloggia@aocwine.se
+ 33 (0) 6 50 95 88 28

Edouard Okasmaa
Sommelier, The Wine Hub

edouard.okasmaa@aocwine.se
+ 46 (0) 70 781 0221

Olivier Crombez
WSET 2, Bordeaux

olivier.crombez@aocwine.se
+ 33 (0) 6 33 39 68 34

Vi har höga ambitioner vad gäller vinerna vi erbjuder och vi går efter mottot “only the best”. Det spelar ingen roll om det är budgetviner eller grand cru classé, du ska det bästa inom varje prissegment. Vi är resande fot stora delar av året, besöker producenter, vinhandlare och vinälskare, för vi tror långa och starka relationer med både våra producenter och kunder. 

Franska vinkulturen är oerhört stark, med stor variation av druvsorter, klimat och terroir vilket betyder att varje dag jobbet ger oss många nya möjligheter. Upptäcka nya landskap, träffa fantastiska människor och smaka goda viner är det bästa sättet att kontinuerligt  kunna överraska dig med nyheter och viner som svenska konsumenter inte kunnat njuta av tidigare.  

Mejla oss eller slå oss en signal, vi älskar att prata om våra producenter och vin!  
 

Hoppas vi ses snart en vinprovning!