Domaine Lelièvre

För cirka femton år sedan bestämde vi oss för att ta över familjens vinodlingstradition. Vi var medvetna om kvaliteten på Côtes de Toul-terroiren! Denna lilla appellation i hjärtat av Lorraine har allt av en stor!

Soluppgångarna över Moseldalen, kalkstensplatåerna som dominerar sluttningarna och det rustika klimatet i Lorraine gör Côtes de Toul till en exceptionell plats att odla vinstockar på! Vinstockens långa och rika historia i Lorraine är ett bevis på detta.

Femton år senare fortsätter entusiasmen att befolka oss. Vi går framåt, pilgrimsstaven i hand, för att göra Maison Lelièvre känt. Feedbacken från våra kunder uppmuntrar oss att fortsätta arbeta för excellens i alla produkter som kommer ut ur våra källare!

Vi är glada att välkomna dig till dessa sidor och att dela med dig passionen för viner och terroiren som driver oss!

David och Vincent Lelièvre

I vingårdarna, i källaren och i kontakten med våra kunder är det de två idéerna som driver oss.

Sedan årgången 2021, efter 15 år utan herbicider och en skonsam omvandling, har de nästan 20 hektar vinstockar som anförtrotts oss varit certifierade ekologiska jordbruk.

De tekniska val som vi gör i vingårdarna försöker respektera våra terroirer så mycket som möjligt. Naturligtvis ledde dessa beslut till certifieringen i ekologisk odling av alla vinstockar på gården.

För att garantera bästa möjliga kvalitet på druvorna har vi valt att skörda alla våra tomter för hand. Lojaliteten hos vårt team av skördare möjliggör arbete av hög kvalitet.

Domaine Lelièvre

Le Gris de Toul
2022
Côtes de Toul
Pinot noir / Gamay
139 kr / ex moms