Le Vent de Jours

Respekt för årstidernas och naturens rytm är kärnan i vårt tillvägagångssätt så att våra viner till fullo kan återspegla friskheten och finesserna hos kalkstensterroirerna från Jurassic som utgör vår egendom.

Biodynamiskt arbete är inte ett kvalitetsbevis utan ett arbetssätt som låter oss uttrycka komplexiteten i våra terroirer genom våra druvsorter. Det är denna filosofi som styr vårt arbete under hela året under hela gården.

Markarbetet är så lätt som möjligt. Varken ogräsdödare eller insektsmedel, hästarnas arbete minskar kraftigt användningen av traktorn och dess påverkan på jorden. Skörden är manuell. Vinifiering: utan filtrering eller finning med naturlig jäst.

Lavendeln, olivträden, bikuporna och träden som finns på vår egendom skapar en sammanhängande helhet där människa, djur och växt harmoniserar för att erbjuda vinstocken en naturligt rik miljö och därmed göra det möjligt att få kvalitetsdruvor som uttrycker deras land perfekt.

Laurent Marre och Francois Sudreau, båda passionerade för vin och gastronomi, slog sig samman 2018 för att skapa gården i staden VILLESÈQUE på högplatåerna i appellationen Cahors.

Laurent: Brinner för vin och förälskad i min region, Malbec har alltid varit min spjutspets. Jag har försvarat det och gjort det känt vart än mitt jobb som sommelier har tagit mig.

Genom att bli vinodlare förverkligar jag min dröm “från marken till flaskan”.

François: I fem generationer har jag producerat min foie gras och mina tryffel i hjärtat av Quercy. Epikurisk av natur och ivrig försvarare av mitt land, började jag odla ekologiska vinstockar med min livslånga vän.”

Nathalie anslöt sig till dem 2020 genom att skapa sitt eget djurtransportföretag som är dedikerat till att bearbeta vinstockar. Hans allierade på jobbet är två Mérens (Giroflée och Harmony d’Alby) och två Traits Bretons (Uluru och Hymir).

Le Vent des Jours

Un jour ou l'autre
2021
Sud-Ouest Cahors
Malbec
129 kr / ex moms