Maison Jane Eyre

Hur en australisk frisör blir en stjärna i Frankrike i Bourgognevin? Detta är Jane Eyres öde, den första kvinnan att vinna den prestigefyllda titeln som årets handlare från “Revue des vins de France”.

Jane Eyre kommer ursprungligen från Australien, med en examensbevis i handen, och Jane Eyre tog sina första steg i Bourgogne på Chevrot-gården 1998.

Efter några resor fram och tillbaka mellan sitt hemland och Europa, en kort omväg via Mosel 2003, landade hon i Bourgogne 2004. Där lärde hon sig sina färdigheter hos den största av Côte de Beaune (domaines des Comtes Lafon, Matrot…), innan han blev den officiella vinmakaren på Newman-gården.

2011, på grund av sin erfarenhet, lanserade hon en mikroaktivitet i inköp av druvor, främst i Savigny, Gevrey, Aloxe-Corton (sedan 2013), utan att glömma en grand cru Corton-Renardes. Hans stil? En fin, infunderad, lätt ekad pinot, med en önskan att bevara mogen och delikat frukt i mitten av gommen. Du kan dricka vinerna i deras ungdom. Alla viner är en stor framgång, djupa, saftiga samtidigt som de behåller mycket naturlighet och elegans. hjälper honom att fylla på med fina druvor.

För fyra år sedan tilldelade Revue des Vins de France (RVF) den en stjärna. Sedan en andra förra året. Och den här veckan blev Jane den första australiensiska – och första kvinnan – som valdes av RVF “Årets återförsäljare” i Frankrike, efter de största husen. 2019 gick den här eftertraktade titeln till exempel till Bordelais Duclot, grundat 1886 och i spetsen för ett lager på tio miljoner flaskor.

Jane Eyres “madeleine de Proust” är hennes första druva från Savigny-lès-Beaune 1er Cru appellation, som ägs av Domaine Jacob. Sedan dess har handlaren förblivit trogen denna vinstock och dess ägare, Jean-Michel Jacob, som var en av de första som trodde på henne. Så småningom lyckades australienaren få inträde i den begränsade världen av prestigefyllda viner. Vinodlarna litar på honom, de stora borden lägger beställningar hos honom. Det säljer sina viner i Kanada, Australien, Storbritannien och så långt som till skandinaviska länder.