François Braun et Fils

SEDAN 1583
François Braun, vår farfar ägnade hela sitt liv åt passionen för vinstockar och vin. Han förde denna passion vidare till sina söner och barnbarn med en konstant omsorg om höga standarder och excellens. Idag bär Philippe och Pascal Braun detta namn med stolthet.

Släktens ursprung, daterat 1583, symboliseras av vapenskölden som finns på etiketterna. Fram till början av 1900-talet levde godset på polykultur.

År 1900 marknadsförde gården, då regisserad av Michel Braun (1878-1955), sina första viner.

1910 föddes François Braun, den verklige grundaren av det nuvarande godset.

1934, som förenade sitt öde med Cécile Braun, tog han över verksamheten från sin far. Under åren efter andra världskriget fick de tillsammans med hans fru godset att blomstra genom att genomföra den första buteljeringen och öka vinodlingsarealerna.

1968 gick två av deras söner, Jean-Louis och François, med i familjeföretaget. Med sina respektive fruar, Joséphine och Suzanne, gav de det en ny impuls och specialiserade sig definitivt på vinodling. Bland deras prioriteringar är: utveckling av ytor, byggande av nya källare, förnyelse av utrustning och betydande kommersiella insatser.

Under 1980- och 1990-talen tog Philippe och Pascal, söner till Jean-Louis och Joséphine, gradvis upp facklan, vilket gjorde det till en ära att kombinera tradition och modernism.

Diskret expanderar gården och går från 13 hektar 1980 till 21 hektar vinstockar idag.

År 2000 möjliggjorde en ny utbyggnad av byggnaderna byggandet av två lagerkällare med tappningsmärkning och ett högteknologiskt skörderum, alltid med det ständiga målet att erbjuda dig oklanderlig kvalitet och presentation av våra viner.