Domaine de l'Ile

Domaine de l’Ile, en historisk vingård i Porquerolles, bebor tre slätter: Notre-Dame, le Phare och le Brégançonnet. Samtidigt i hjärtat och på öns antipoder, delad mellan hjärtat av nationalparken Port-Cros och vidhäftningsområden, uttrycker den alla aspekter och slår rot i dess skyddade landskap. Här är minsta ingrepp respekt för miljön. Det är till och med ett sätt att leva. Domaine de l’lle, certifierad inom ekologisk odling, antar ett tillvägagångssätt för att bevara den biologiska mångfalden genom agroekologisk förvaltning av vingården. Endast på detta sätt kan vår terroir troget uttryckas.

 

Dess provensalska identitet, Domaine de l’Ile drar den också från sina druvsorter, typiska för sydländska viner. Syrah bär solen i kryddiga överenskommelser. Grenache ger generositet till blandningen, som en påminnelse om livets lokala sötma. Ett intryck som förstärks av volymen på cinsaulten, som är fräsch och saftig. Tibouren, en druvsort som är typisk för Var-kusten, växer på dessa skiffermarker och använder sina ädla och delikata aromater. Mourvèdre gillar att se havet, ljuset förstärker dess fruktaromer. Rolle, samtidigt, regerar ensam över sammansättningen av Domaines vita viner, sträcker sina fräscha och salthaltiga toner, balanserad av en elegant frosseri.

2019 öppnar Sébastien ett nytt kapitel av Domaine genom att ge sina vinstockar, bortskämda i generationer, vidare till teamet av vinodlare på Maison CHANEL.

Förenade av samma passion fortsätter de att odla vingårdarna, drivna av sitt kunnande, med daglig uppmärksamhet på denna exceptionella miljö.

Nicolas Audebert, chef för Château Rauzan-Ségla i Margaux och Châteaux Canon och Berliquet i Saint-Emilion, andra CHANEL vinfastigheter, tar över förvaltningen av Domaine de l’Ile med stor beundran för detta drömland, han har funnits sedan barnsben . Han är från Toulon och hans projekt är en vinmakare, utsedd för detta extraordinära territorium. Han utser Pierre Etcheberry till verksamhetschef för Domaine, som de arbetar tillsammans för.