Château de France

Familjen Thomassin är en av de äldsta ägarna av appellationen Pessac-Léognan. Château de France, som togs över 1971 av Bernard THOMASSIN, har sedan 1996 rådgivits av ROLLAND-laboratoriet och Arnaud THOMASSIN är ansvarig för dess förvaltning.

Denna familjefastighet på 40 hektar i AOC Pessac-Léognan inkluderar 36 hektar Cabernet Sauvignon och Merlot för framställning av rött vin, och 4 hektar Sauvignon och Sémillon för framställning av vitt vin. Det röda Château de France och det vita Château de France delar världsomspännande erkännande.

En domän som har en original terroir: platsen som kallas Ferbos som är typisk för denna Graves-region och – mer konfidentiellt – en tomt med passande namn “Coquillat” som är full av fossiler som går tillbaka 19 miljoner år tillbaka i tiden!

Château de Frances historia
Château de France byggdes på grunden av en gammal herrgård vars vackra välvda källare det fortfarande har kvar… en herrgård byggd i slutet av 1600-talet av åklagaren Philippe Decoud.
Från hyresgården Gardère till hyresrätten i Frankrike?

Slottet har behållit namnet på den gamla orten som den byggdes på. Det är troligt att Frankrikes land tidigare bara var en del av Gardères hyresrätt. Den nuvarande domänen av Frankrike är verkligen, före 1681, bara en uppsättning små tomter samlade på 1500-talet av Marseau Dubasque och Jean de Latreilles. Vi har faktiskt läst att 1648 köpte plogmannen Morseau Dubasque de tomter som innehas av André Dejean, tunnsnickare…